Startpagina Economie

ILVO en Boerenbond stappen in kennis- en innovatienetwerk voor de vleesveehouderij

Onderzoeksinstelling ILVO en Boerenbond stappen in het Europese netwerk BovINE, dat de vleesveehouderij moet versterken. Binnen deze nieuwe organisatie zullen zij concreet werken rond de thema’s socio-economische veerkracht, diergezondheid en dierenwelzijn, productie-efficiëntie en vleeskwaliteit, klimaat en milieu. Binnen BovINE werken zo 17 partners uit 9 landen samen.

De 9 lidstaten die in het nieuwe netwerk vertegenwoordigd zijn, maken samen 75% uit van de zoogkoeienpopulatie en 70% van de rundvleesproductie in Europa. Het gaat om België, Estland, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Polen, Portugal en Spanje. De vleesveehouderij in de EU bestaat uit 255.000 bedrijven, maar een organisatie of netwerk dat zich specifiek bezighoudt met onderzoek naar of innovatie in die sector, bestond vooralsnog niet. Het Ierse onderzoeksinstituut Teagasc is coördinator van het netwerk.

Voor ILVO-expert Karen Goossens zijn nut...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Nat voorjaar heeft impact op melkproductie

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 7 mei met ons zowel de financiële situatie in de wereld als de internationale zuivelmarkten. Net zoals hier, spelen in heel wat andere regio’s de slechte weersomstandigheden parten bij de melkproductie. In de VS heeft men dan weer te maken met onrustwekkende vogelgriep in de veestapel.
Meer artikelen bekijken