Boeren protesteren opnieuw tegen stikstofbeleid Nederlandse regering

Den Haag (NL) was het toneel van boerenprotest.
Den Haag (NL) was het toneel van boerenprotest. - Foto: Pixabay

De protestbijeenkomst begon om 11.00 uur met muziek. Woensdagmiddag spreken onder anderen Tweede Kamerleden van het CDA, de PVV en Forum voor Democratie de boeren toe. De politie spreekt van een "rustige en gemoedelijke sfeer", maar de bijeenkomst heeft wel tot verkeersproblemen in Den Haag geleid. Woensdagochtend vroeg kwamen de eerste trekkers al de stad binnen, maar op veel plekken werden die tegengehouden, onder meer met legertrucks. Honderden trekkers staan nu geparkeerd aan de rand van de stad, bijvoorbeeld op het strand van Scheveningen.

In Den Haag zelf is het dus druk, maar volgens de mobiliteitsorganisatie ANWB was er op de snelwegen naar de stad nauwelijks iets te merken van de acties. In oktober en december was dat wel anders. Toen leidden de boerenbijeenkomsten tot een verkeerschaos op de snelwegen in heel Nederland.

Farmers Defence Force had deelnemers opgeroepen om woensdag niet met trekkers over de snelweg naar de demonstratie te rijden. Een groot deel van de betogers is nu met de trein of bus naar Den Haag gekomen. De politie had aangekondigd dat boeren die snelwegen en 100 kilometer-wegen op gaan, worden bekeurd. Volgens de politie hielden de meeste boeren zich woensdagochtend goed aan de afspraken. Rond 09.30 uur waren in het hele land ruim dertig bekeuringen uitgedeeld.

Belga

Meest recent

Meest recent