Startpagina Edito

Edito: landbouw past juist bij moderne EU-begroting

De Belgische landbouworganisaties komen deze week terecht op straat voor een stevig financieel fundament onder het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. Wie pleit voor ‘modernisering’ van de uitgavenposten, zou eerder méér dan minder aan landbouw moeten besteden.

Belgische landbouworganisaties protesteren deze week tijdens de Europese Raad. De staatshoofden en regeringsleiders van de EU bespreken tijdens die bijeenkomst de langetermijnbegroting van de EU voor de periode 2021-2027. Het vertrek van de Britten als belangrijke nettobetalers slaat een gat in de begroting van 70 miljard euro. De Europese Commissie wil dat andere landen het gat opvullen, door een grotere bijdrage aan de EU te betalen. Het lijkt een ver-van-mijn-bed-show, maar het gaat voor de landbouw om veel centen....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken