Startpagina Groenten

Twee derde van de worteltelers is West-Vlaming

De wortelteelt blijft de belangrijkste groente in ons land en wordt meer en meer een West-Vlaams verhaal. “Met schaalvergroting, teelt op veel bedrijven én het is een akkerbouwmatige teelt met een intensief verhaal”, zegt Bart Debussche van het departement Landbouw & Visserij.

Wortels, althans de soorten waarvan we zeker weten dat ze verwant zijn aan onze huidige cultuurtypen, worden voor het eerst vermeld in geschriften uit Klein-Azië rond de 10e eeuw. Er was toen sprake van twee types: een paars type en een grotendeels bovengronds geteeld geel type wortel. Van daaruit verspreidde de wortelteelt zich langzaam via Spanje over de rest van Europa.

Moderne wortel

Vast staat dat de eerste...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Groenten

Spruitkool nog milieuvriendelijker telen

Groenten Spruitkool wordt in Vlaanderen vooral geteeld voor de industriemarkt (diepvriesbedrijven). Op een studienamiddag in Roeselare kwamen diverse aspecten van de teelt aan bod, zoals de afstelling en het onderhoud van oogstmachines, insectenbestrijding en de problematiek van metaldehyde in het oppervlaktewater.
Meer artikelen bekijken