Startpagina Groenten

BelOrta veilt eerste groene paprika’s van 2020

Bij BelOrta werden woensdagmorgen de eerste groene paprika’s van 2020 geveild. De paprika’s die aangekocht zijn door Fruithandel Roelandt werden aangeleverd door producent Lentsche Heyde.

Leestijd : 1 min

De primeurkoop van de groene paprika kondigt de komst van de rode, gele en oranje paprika’s van eigen bodem aan. De gele en rode variant zullen vanaf week 11 beschikbaar zijn.

Lichte stijging areaal paprikavariëteiten

Bij BelOrta werd in 2019 bij benadering 2.000.000 kg groene paprika’s aangeleverd. Het areaal van groene en gele paprika bij BelOrta blijft gelijk, het areaal van de rode paprika daarentegen is met 9% gestegen ten opzichte van vorig jaar. Paprika blijft dus een van de topproducten.

Paprika is dan ook een populair en veelzijdig product en wordt niet alleen in Vlaamse klassiekers en de mediterrane keuken verwerkt. Ze worden onder andere verwerkt in salades, soepen, sauzen en wokgerechten. Ook gegrild in de oven of op de barbecue worden ze gesmaakt.

Keuze in overvloed

BelOrta biedt niet alleen de standaardvarianten van paprika’s (groen, geel, rood en oranje), maar ook allerhande specialiteiten aan. Hiertoe behoren onder andere de zoete puntpaprika, die met zijn zoete smaak in alle gerechten gebruikt kan worden, en de babypaprika, de ideale snackgroente. In het aanbod zitten ook pikantere variëteiten, zoals de Jalapeño, Piccantina en Habanero. Het uitgebreide aanbod van biologisch geteelde paprika’s van BelOrta zal over een paar weken beschikbaar zijn.

Lees ook in Groenten

Uientelers zijn voorbereid voor de toekomst

Groenten Op 24 januari 2023 organiseerde het Departement Landbouw en Visserij een studienamiddag met als thema ‘Uien telen in een veranderend klimaat’. Dankzij het gevarieerde programma waarin diverse thema’s als bemesting, irrigatie, bewaring en afzetmarkt aan bod kwamen, konden we rekenen op meer dan 100 aanwezigen.
Meer artikelen bekijken