Startpagina Economie

Vlaamse wetenschappers breken lans voor ggo’s

Honderden jonge Belgische wetenschappers breken in een open brief in De Standaard voor meer acceptatie voor ggo’s. “Zeker nu de uitdagingen van de 21ste eeuw zich duidelijker aftekenen dan ooit”, stellen ze. “Wetenschappelijke vooruitgang moet onze gezamenlijke toekomst zijn, niet ons verleden.” Vrijwel alle professoren en onderzoekers die de brief tekenden, werken voor Vlaamse universiteiten.

In 1983 ontdekten professoren Marc Van Montagu en Jeff Schell in Gent hoe op natuurlijke wijze genetische informatie kan binnengebracht worden in planten. Ze slagen erin om een nieuw stuk DNA succesvol binnen te brengen in een gewas. Dat maakte België op slag de bakermat van de plantenbiotechnologie.

Veredelaars kwamen onder meer met Gouden Rijst, waarin een hoger gehalte vitamine A zit. Het kan blindheid tegengaan in arme landen waar mensen vaak vitamine A tekort komen. Gouden Rijst werd onder meer...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Tot 10% minder Russische tarwe verwacht

Economie Door het ongewoon koude weer zijn de schattingen voor de volgende Russische tarweoogst deze maand weer naar beneden bijgesteld. De bezorgdheid over een krapper aanbod legt druk op de termijnmarkt. De prijzen schommelen dinsdag 21 mei rond de hoogste prijs in 9 maanden.
Meer artikelen bekijken