Startpagina Groenten

Eerste courgettes en courgettes de Nice van het seizoen geveild bij BelOrta

BelOrta veilde gisteren de eerste courgettes en courgettes de Nice van 2020. Deze werden aangeleverd door producent Dirk de Wit van ‘D.L.T.’ en aangekocht door Guy De Winne en Groenten- en Fruit Import van Ooijen B.V..

Leestijd : 1 min

In 2019 voerden de producenten bij BelOrta ruim 12.000.000 stuks groene courgettes aan. Dit seizoen verwacht de onderneming een gelijkaardig aantal,. De courgette situeert zich dan ook reeds enkele jaren in de top 10 van populairste groenten in België, merkt de organisatie op. Dit dankt ze volgens BelOrta aan haar veelzijdigheid in de keuken. Onder meer in pasta’s, ovenschotels, quiches,… is de courgette een erg dankbare smaakmaker.

BelOrta verkoopt een uitgebreid gamma courgettes – conventioneel of bio, lang of rond, klassiek groen of opvallend geel. De courgettini behoort ook dit jaar opnieuw tot het aanbod. Andere specialties in het courgette-assortiment zijn de gele, witte en ronde courgette (‘Courgette de Nice’). Ook van de fleur de courgette werden vorige week de eerste exemplaren van 2020 verkocht. Deze kleine vruchten van de courgette die hun naam ontlenen aan het feit dat de bloem er nog aan zit.

Lees ook in Groenten

Vergelijking tussen zaai-, winter- en plantuien

Groenten De uienteelt groeit aan belang in België. Tijdens de studienamiddag ‘Uien telen in een veranderend klimaat’ van het Agentschap Landbouw en Zeevisserij (ALZ) en Proefcentrum Groenteteelt (PCG) deden verschillende presentaties het verschil tussen zaai-, winter- en plantuien uit de doeken, zodat landbouwers een geïnformeerde keuze kunnen maken, met de steeds extremere weersomstandigheden in het achterhoofd.
Meer artikelen bekijken