Startpagina Veeteelt

Nieuw Biocheck.UGent platform gelanceerd

De Biocheck.UGent methodologie en toepassingen zijn enorm gegroeid gedurende het laatste decennium. Daarom werd een nieuw platform gecreëerd.

Leestijd : 2 min

Biocheck.UGent is een risicogebaseerd scoringssysteem om de kwaliteit van de bioveiligheid op je veebedrijf op een wetenschappelijke en onafhankelijke manier te evalueren.

Om u te verzekeren van een hedendaagse werking van onze technologieën, en een maximale bescherming voor al onze gebruikers, hebben we hard gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw platform. Dit laat een intuïtief gebruik toe van het Biocheck.UGent scoresysteem voor varkens, pluimvee en rundvee. Op het nieuwe platform blijven al de vertrouwde elementen aanwezig.

Uitbreiding mogelijkheden

Met het nieuwe platform hebben we de mogelijkheden uitgebreid waar u toegang toe heeft als veehouder, dierenarts, adviseur of geïnteresseerde partij, om u te ondersteunen in de verbetering van de bioveiligheid (van uw cliënten).

Het is nu mogelijk om eigen doelstellingen op te stellen (benchmarks) en uw rapporten te delen met collega’s of andere geïnteresseerden. U kan de voortgang opvolgen van uw inspanningen in de tijd. Daarnaast hebben we een automatisch feedbacksysteem ontwikkeld dat u, naast de bioveiligheidsscores, een gepersonaliseerde lijst van adviezen geeft (gebaseerd op de antwoorden gegeven in de vragenlijst) om de bioveiligheid op uw bedrijf te verbeteren.

Het Biocheck-team is in de laatste jaren enorm gegroeid, met experten binnen alle diersoorten. Of u nu uw eigen bedrijf heeft of u bent de adviseur van een grote integratie, we kunnen u ondersteunen in het verhogen van de bioveiligheid op uw bedrijven! Dit kan aan de hand van e-learning (binnenkort beschikbaar) of wij kunnen doorlichtingen uitvoeren en u voorzien van specifiek advies en aandachtspunten. Bovendien geven we ook bioveiligheidstrainingen en hebben we zelf een boek geschreven.

Suggesties welkom

In de toekomst wil Biocheck.UGent zijn diensten, functionaliteiten en het aanbod aan vragenlijsten nog uitbreiden. Indien u suggesties, opmerkingen of vragen heeft, aarzel niet om ons te contacteren.

Nieuwsbrief Biocheck.UGent

Lees ook in Veeteelt

Meer artikelen bekijken