Startpagina Actueel

Denis Ducarme : “Alle getroffen zelfstandigen zullen kunnen genieten van een uitkering”

Het wetsvoorstel van minister van Zelfstandigen en KMO’s Denis DUCARME om de toegang te versoepelen tot een vervangingsinkomen voor de zelfstandigen van wie de activiteit getroffen is door het coronavirus, werd donderdag goedgekeurd tijdens de plenaire vergadering van de Kamer. De zelfstandigen van wie de activiteit onderbroken of beperkt wordt in het kader van de absoluut noodzakelijke maatregelen genomen door de Nationale Veiligheidsraad om de verspreiding te bestrijden van het virus, zullen kunnen genieten van een volledige uitkering voor de maanden maart en april.

Minister van Zelfstandigen en KMO’s Denis Ducarme: “De genomen sanitaire maatregelen om een verspreiding te vermijden van het coronavirus waren absoluut noodzakelijk. Zij hebben ook een impact op de economische activiteit in zijn geheel, en dus ook op onze zelfstandigen. Dat is met name het geval voor de horecasector en talrijke handelaars. Wij moeten aan hun zijde blijven staan in deze moeilijke momenten!

“Het wetsvoorstel dat werd goedgekeurd door de Kamer, zal toelaten aan alle zelfstandigen van wie de activiteit onderbroken of beperkt is door het...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken