Startpagina Wetgeving

Kwaliteit zwemwater blijft erop vooruitgaan

De kwaliteit van het zwemwater in België blijft erop vooruitgaan. Dat blijkt dinsdag uit het jaarlijkse verslag dat de Europese Commissie en het Europees Milieuagentschap dinsdag hebben gepubliceerd. Aan de kust voldoet elke gecontroleerde badplaats aan de Europese minimumnormen en is meer dan 90 procent zelfs van uitstekende kwaliteit.

Al jaren vertonen de Europese verslagen over de kwaliteit van het zwemwater een positieve trend en dat was in 2016 niet anders. Bij meer dan 96 procent van de 21.000 gecontroleerde zwemlocaties voldeed het water aan de minimumnormen en bij ruim 85 procent van de badplaatsen bleek het water van uitstekende kwaliteit. Dat betekent dat ze grotendeels vrij zijn van verontreinigende stoffen die schadelijk zijn voor gezondheid of milieu.

Ook in België kunnen waterliefhebbers met een gerust hart een duik nemen. Enkel het water aan de Langerei in Brugge werd...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken