Startpagina Wetgeving

Omgevingsvergunning uitgesteld naar 2018

De invoering van de omgevingsvergunning, de samenvoeging van de stedenbouwkundige vergunning en de milieuvergunning, wordt uitgesteld tot 1 januari 2018. Door de aanhoudende problemen met de software is de deadline van 1 juni 2017 onmogelijk geworden. Dat staat in een voorstel van decreet dat woensdag via spoedbehandeling unaniem is goedgekeurd in het Vlaams Parlement.

Dat de invoering van de omgevingsvergunning niet van een leien dakje liep, was al bekend. Het platform waarop de aanvragen sinds 23 februari verplicht digitaal moeten worden ingediend, is zelfs even offline gehaald. Steden en gemeenten konden uitstel vragen tot 1 juni, wat ze ook massaal deden. Op 1 juni moest dan de verplichte overstap volgen naar het omgevingsloket voor alle vergunningen.

Maar het digitale platform blijft haperen. Steden en gemeenten en ook architecten drongen aan op bijkomend...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken