Startpagina Wetgeving

Sociale inspectie en politiediensten sporen samen economische uitbuiting op

Politie en inspectiediensten uit 24 EU-landen hebben vorige week de handen in elkaar geslagen om economische uitbuiting op internationaal vlak op te sporen. De tweede ‘Joint Action Days Labour Exploitation’, gecoördineerd door Europol, startte zaterdag 13 mei en liep tot zondag 21 mei, zegt de Sociale Inspectie donderdag.

In België zorgde de Sociale Inspectie (FOD Sociale Zekerheid) voor de organisatie, gesteund door de federale gerechtelijke politie (zowel provinciale directies als die voor de bestrijding van de zware en georganiseerde criminaliteit) en de dienst Toezicht op Sociale Wetten (FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg). Alles samen namen 26 inspecteurs deel. De Slovaakse arbeidsinspectie en politie stelden een personeelslid ter beschikking.

In ons land vonden er enkel acties in Vlaanderen plaats....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken