Startpagina Edito

Edito: voorkom een drama in de aardappelsector

De aardappelsector staat half in brand. Circa een derde van de aanwezige aardappelstocks bestaat uit vrije aardappelen. De aardappelen zijn dankzij de coronacrisis zo goed als waardeloos. Van een gewoon ondernemersrisico is geen sprake, stelt brancheorganisatie Belpotato.

De Belgische aardappelsector mocht de afgelopen jaren met recht een groeibriljant worden genoemd. Het areaal groeide van bijna 74.000 ha in 2009 naar 96.000 ha in 2019. In 2020 kwam de kaap van 100.000 ha in zicht. De productie volgt de vraag. De mondiale vraag naar aardappelproducten groeit jaarlijks 4 tot 5% door een groeiende wereldbevolking en groeiende welvaart.

Belgischer dan friet wordt het niet. Er zijn weinig plaatsen op aarde met zulke goede natuurlijke omstandigheden voor de aardappelteelt...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken