Startpagina Edito

Edito: valse vrienden

Gaia riep met een advertentie de woede op zich van zowel Boerenbond en het ABS. Terecht, want de suggestie dat de Belgische veeteelt wat te maken heeft met de huidige pandemie, is vilein en verkeerd. Toch zouden we wellicht de volgende keer beter zwijgen.

Gaia wil een vegetarische toekomst waarin de mens een louter plantaardig dieet aanhoudt. Voor de achterban van Gaia is onze wereld ongekend wreed, en zijn veel middelen geoorloofd om de status quo om te buigen naar hun ideaalbeeld.

Tegen hun ideaalbeeld valt heel veel in te brengen. De mensheid is altijd omnivoor geweest, gezondheidsexperts zien risico’s voor onze gezondheid en het ‘vijfde kwartier’ redt mensenlevens. Van varkens bijvoorbeeld wordt het varkensdarmslijm gebruikt voor het maken van een...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken