Startpagina Mechanisatie

2019 werd een behoorlijk jaar voor de verkoop van land- en tuinbouwmachines

Midden april presenteerde Fedagrim (de federatie van importeurs en verdelers van land- en tuinbouwmachines) haar jaarlijkse economisch rapport. Gezien de Corona-omstandigheden waarin we leven, gebeurde de presentatie voor het eerst online waarbij de medewerkers van Fedagrim, enkele leden en de journalisten alles van bij hun thuis op afstand konden volgen. Een aparte manier van werken, maar eentje die in de toekomst misschien het nieuwe normaal wordt.

Gert Van Thillo, coördinator federatiewerking Fedagrim, zag als algemene tendens over het jaar 2019 dat er in absolute aantallen, een dalende verkoop te zien is. Maar de financiële omzet blijft gelijk doordat de machines groter worden en meer opties tellen. De verkoop richting andere doelmarkten, dus niet land- en tuinbouw, maar bijvoorbeeld de industrie, groenvoorziening, particuliere sector, … neemt dan weer toe. Binnen de land- en tuinbouw is er dan weer veel interesse in precisielandbouw en robottechnieken. Deze vragen dan wel andere...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Mechanisatie

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken