Startpagina Groenten

BelOrta veilt eerste ijsbergsla van het seizoen

BelOrta veilde vanmorgen de eerste ijsbergsla van 2020. Ze werden aangevoerd door producent Marc Van Den Bergh uit Willebroek en het bedrijf Van Ooijen Groenten en Fruit kocht de eerste exemplaren.

Leestijd : 1 min

De voorbije jaren is het aantal aangevoerde kroppen ijsbergsla stelselmatig gestegen, aldus de veiling. In 2019 werden er 2.190.000 kroppen ijsbergsla verkocht. Dit jaar verwachten we een stijging in de aanvoer van ongeveer 10% ten opzichte van vorig jaar. Dat de aanvoer stijgt, ligt volgens BelOrta onder meer aan de toepassingsmogelijkheden van het product.

Doordat ijsbergsla heel veel water bevat, past ze volgens BelOrta perfect in een salade op een warme dag. Het is volgens het bedrijf een slasoort die zich zeer goed leent om wat langer te bewaren. Na aankoop blijft de ijsbergsla nog een week goed in de groentelade van je koelkast. Het handige aan ijsbergsla is ook dat je er een stuk van kan afsnijden en de rest nog enige tijd in de koelkast kan bewaren, zonder kwaliteitsverlies.

Lees ook in Groenten

Uientelers zijn voorbereid voor de toekomst

Groenten Op 24 januari 2023 organiseerde het Departement Landbouw en Visserij een studienamiddag met als thema ‘Uien telen in een veranderend klimaat’. Dankzij het gevarieerde programma waarin diverse thema’s als bemesting, irrigatie, bewaring en afzetmarkt aan bod kwamen, konden we rekenen op meer dan 100 aanwezigen.
Meer artikelen bekijken