Startpagina Economie

Milcobel verlaagt de melkprijs opnieuw

Milcobel betaalt voor de voorbije april-leveringen een standaardprijs van 27 euro per 100 liter, dus 1 euro minder dan een maand eerder. Dit komt neer op een een reëel uitbetaalde melkprijs van 29,42 euro per 100 liter voor een gestandaardiseerde levering. De eenheidsprijs voor het vet en het eiwit bedraagt 3,5526 euro per kg.

Milcobel verlaagt de prijs omdat de markt tegen zit. De prijsnoteringen voor melkpoeder, boter en weipoeder zijn sinds de coronacrisis flink gedaald. Inmiddels stijgt de prijs van boter, weipoeder en magere melkpoeder weer voorzichtig. Milcobel is erg afhankelijk van de mozzarellamarkt. Juist deze markt is ingestort. Milcobel stelt in een marktbericht ook dat het de laatste jaren fors heeft geïnvesteerd, en dat het gewicht van de rente en aflossingen nu het zwaarst wegen. Het bedrijf zit middenin een intern verbetertraject, ‘Compass’ (kompas) genoemd. Dit moet in de tweede jaarhelft en...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Nat voorjaar heeft impact op melkproductie

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 7 mei met ons zowel de financiële situatie in de wereld als de internationale zuivelmarkten. Net zoals hier, spelen in heel wat andere regio’s de slechte weersomstandigheden parten bij de melkproductie. In de VS heeft men dan weer te maken met onrustwekkende vogelgriep in de veestapel.
Meer artikelen bekijken