Opletten voor asbest na loodsbrand op fruitbedrijf

Bij een loodsbrand op een fruitbedrijf in Zepperen raakten 2 medewerkers verbrand. Mogelijk is er ook asbestgevaar n de omgeving.
Bij een loodsbrand op een fruitbedrijf in Zepperen raakten 2 medewerkers verbrand. Mogelijk is er ook asbestgevaar n de omgeving. - Foto: VRT

Dat maakte burgemeester Veerle Heeren (CD&V) van Sint-Truiden maandag bekend. “Op advies van politie en brandweer vragen we bewoners van de Driesstraat, het Sint-Genovevaplein en de Drie Gezustersstraat om brokstukken van de brand niet zelf op te ruimen en geen groenten en fruit uit eigen tuin te consumeren. Een gespecialiseerde firma is ter plaatse”, aldus de burgemeester.

De firma onderzoekt of en hoe ver er mogelijk asbest is vrijgekomen. Een veiligheidszone wordt ingesteld en de omgeving wordt helemaal opgeruimd. Verder wordt een bewonersbrief verdeeld. Mensen met vragen kunnen via het nummer 011 70 14 14 terecht bij het contactcenter.

Op sociale media is te lezen dat bewoners toch al zelf wat opruimingswerken hebben uitgevoerd. Maandag rond 2 uur brak een zware brand in de loods van een fruitbedrijf aan de Drie Gezustersstraat. Op de eerste verdieping lagen 31 seizoensarbeiders te slapen. Een man en vrouw liepen bij het vluchten uit de brandend gebouw letsels op. Zij zijn naar het brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek afgevoerd. Op het gelijkvloers van de loods van 60 bij 120 meter waren koelcellen en opslagruimten ondergebracht.

Belga

Meest recent

Meest recent