Startpagina Tuin

Tweehonderd tuinliefhebbers stellen dit weekend tuinen open tijdens Velt-ecotuindagen

Over heel Vlaanderen en Nederland stellen dit weekend bijna tweehonderd liefhebbers hun ecologische stadstuinen, sier- en moestuinen, boomgaarden en veel meer open tijdens de Velt-ecotuindagen. De focus dit jaar ligt op ecologische onkruidbestrijding, meldt Velt.

"Het opzet is al heel lang om ecologisch tuinieren dicht bij mensen te brengen en te tonen hoe het er in de praktijk aan toe gaat, en dat door bij de mensen zelf te gaan kijken", zegt Barbara Creemers van Velt.

De focus dit jaar ligt bij onkruidbestrijding. "Gezien de actualiteit rond pesticiden kunnen mensen zien hoe ecologische tuiniers zelf het onkruid aanpakken", zegt Creemers, die de campagne ‘2020pesticidevrij’ leidt. "Als binnenkort de wet rond is dat zowel verkoop als gebruik van chemische onkruidverdelgers aan banden wordt gelegd, moet...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Het verhaal van de narcis: Een sterke tuinplant met een bloem vol historiek

Tuin De planten en bloemen waar iedereen van jong tot oud meteen een naam op kan plakken, zijn niet zo dik gezaaid. De narcis, paasbloem of paaslelie is er zo eentje. Ze groeit en bloeit dan ook op een moment dat andere bloemen nog schaars zijn en heeft zich daardoor een plaats weten te veroveren in de tuin én de huiskamer.
Meer artikelen bekijken