Startpagina Actueel

Fevia: ‘Voedings- en drankenbedrijven hebben blijvende steun nodig’

Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, is tevreden met de aangekondigde heropening van de horeca door de Veiligheidsraad. Bijna drie maanden sluiting van de horeca trof niet alleen de horecazaken zelf, maar ook de vele leveranciers uit de voedings- en drankenindustrie.

We zijn opgelucht dat er nu een duidelijk perspectief en kader is om de horeca te heropenen, maar benadrukken dat dit op een veilige en haalbare manier moet gebeuren. We steunen de vraag om de horeca extra ademruimte te geven, door bijvoorbeeld de btw op alle voeding en dranken in de horeca te verlagen naar 6%, naast andere gerichte maatregelen om de heropstart te ondersteunen en de horecaconsumptie te stimuleren,” aldus Jan Vander Stichele, voorzitter van Fevia. Ook op regionaal niveau kunnen maatregelen worden genomen om de impact van de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

BoerBurgerBeweging komt in Nederlandse regering

Actueel Bijna 6 maanden na de verkiezingen hebben de onderhandelaars van 4 Nederlandse partijen een akkoord bereikt over een nieuwe regering. De 4 fracties die op 15 mei hebben ingestemd met het akkoord zijn de BoerBurgerBeweging (BBB), de PVV van Geert Wilders, de VVD van de vorige minister-president Mark Rutte en de NSC van Pieter Omtzigt.
Meer artikelen bekijken