Startpagina Veeteelt

Bayer mag dierengeneesmiddelentak aan Elanco verkopen

De Amerikaanse dierengeneesmiddelenproducent Elanco mag de diergeneeskundige tak van het Duitse chemieconcern Bayer overnemen. De Europese Commissie zette het licht op groen, al moet Elanco eerst nog wel de verkoop van een aantal producten afstoten. De transactie leidt tot de oprichting van het op één na grootste dierengeneesmiddelenbedrijf ter wereld.

Leestijd : 1 min

Concreet moet Elanco een aantal producten tegen oorinfecties en een aantal parasietendodende middelen van de hand doen. Dat moet garanderen dat er genoeg concurrentie in het spel blijft en dat bedrijven blijven innoveren, zegt Eurocommissaris voor Mededinging Margrethe Vestager. "Dierenartsen, huisdierbezitters en boeren moeten kunnen rekenen op goede farmaceutische producten voor hun dieren, voor een goede prijs."

Elanco is de voormalige diergeneesmiddelentak van het Amerikaanse farmabedrijf Eli Lilly en is sinds vorig jaar beursgenoteerd. Het is niet duidelijk voor hoeveel het de Bayer-divisie overneemt, maar het bedrijf zou de overname gedeeltelijk in contanten en gedeeltelijk in aandelen willen afhandelen.

Bayer maakte eind vorig jaar bekend van zijn diergeneesmiddelentak af te willen. Na de overname van het Amerikaanse Monsanto was het Duitse chemiebedrijf op te veel terreinen actief. Bayer wil ook af van de voetverzorgingsproducten van Dr. Scholl en de zonnebrandproducten van Coppertone.

Belga

Lees ook in Veeteelt

Clarinval wil runderverkoop met Frankrijk vlot trekken

Veeteelt David Clarinval, federaal minister van Landbouw, werkt met zijn Franse collega Marc Fesneau aan het heropenen van de grenzen voor de handel in runderen. Hij hoopt binnenkort een doorbraak te realiseren voor de export naar Frankrijk voor alle Belgische runderen.
Meer artikelen bekijken