Startpagina Economie

Agristo bespaarde in 2019 fors aan energie en water

Agristo heeft in 2019 het equivalent van het gemiddeld verbruik van 12.400 gezinnen aan energie en 750 gezinnen aan water bespaard. Dat blijkt uit het Duurzaamheidsrapport dat de aardappelverwerker uit Harelbeke publiceert. “Maar we hebben ook verder ingezet op een duurzame relatie met zowel onze medewerkers als de gemeenschappen waarin we actief zijn. We denken ook nú al na hoe we het in de toekomst nóg beter kunnen doen,” stellen CEO’s Hannelore Raes en Filip Wallays in een verklaring.

Het bedrijf zette in op energie- en waterbesparing, maar ook bijvoorbeeld alternatieve waterbronnen. Door gezuiverd Leiewater in het productieproces te gebruiken daalde het gebruik van leidingwater met het jaarlijks gemiddeld verbruik van 10.851 gezinnen. Het transport werd geoptimaliseerd door meer te vervoeren via de waterwegen en zo 20.000 vrachtwagens van de weg te halen.

Agristo zegt mee te willen werken aan de Europese Green Deal, die als doel heeft ons continent tegen 2050 klimaatneutraal te...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken