Startpagina Pluimvee

Prijs voor ‘milieu-kip’ bijna 2% en voor ‘welzijns-kip’ bijna 35% meer dan reguliere kip

Zowel op ILVO als op Proefbedrijf Pluimveehouderij werd het demonstratieproject De Andere Kip uitgevoerd. Bedoeling was om 2 verschillende vleeskuikenconcepten te testen, het ene had meer aandacht voor dierenwelzijn, het andere voor milieu.

Uit de prestatieproeven, uitgevoerd aan zowel ILVO als het Proefbedrijf Pluimveehouderij, bleek (zoals verwacht) dat de technische parameters (dagelijkse groei) duidelijk beter waren voor het MILIEU-concept in vergelijking met het WELZIJNs-concept. “Ook het slachtrendement was beter bij het MILIEU-concept met een hoger % borstfilet. Welzijnsparameters als strooisel- en voetzoollaesiescores scoorden dan weer beter bij het WELZIJNs-concept. Het borstfilet-vlees van de reguliere standaardkip (aan 42 kg/m²) werd als malser en sappiger...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken