‘Nieuwe pandemie op komst? Dringend meer geld nodig voor onderzoek naar varkensinfluenza!’

Het zogenaamde nieuwe virus is een mengvorm tussen een varkensinfluenzavirus dat al tientallen jaren in Europa en Azië circuleert en het virus van de Mexicaanse griep, dat zich heeft aangepast aan de mens , zegt professor-viroloog Kristien Van Reeth van de faculteit Diergeneeskunde van UGent.
Het zogenaamde nieuwe virus is een mengvorm tussen een varkensinfluenzavirus dat al tientallen jaren in Europa en Azië circuleert en het virus van de Mexicaanse griep, dat zich heeft aangepast aan de mens , zegt professor-viroloog Kristien Van Reeth van de faculteit Diergeneeskunde van UGent. - Foto : UGent

Het is de voorbije dagen en uren niet uit de media: terwijl de wereld nog in de greep is het van dodelijke coronavirus houden deskundigen een nieuw griepvirus in de gaten. Volgens wetenschappers is het nieuwe virus, dat is aangetroffen bij varkens in China, genetisch vergelijkbaar met... de Mexicaanse griep. Dat virus zou ook mensen kunnen besmetten. Met als gevolg dat het virus zogenaamd ‘alle essentiële kenmerken’ heeft die tot een pandemie kunnen leiden.

Mengvorm...

Dit artikel is voor abonnees

Registreer u gratis om meer artikels per maand te genieten

Ik wil meer artikel lezen
Ik profiteer ervan
Ik ben abonnee en
heb een account
ik meld mij aan
Ik ben abonnee en
ik wil Landbouwleven online lezen
Ik schrijf mij in

Meest recent

Meest recent