Startpagina Actueel

De ‘Korte Keten’: veel kansen en uitdagingen, maar ook grenzen en belemmeringen

In coronatijd kent de verkoop via de ‘korte keten’ een sterke groei. Maar hoe moet het nu post-corona verder? In de commissie Landbouw in het Vlaams parlement schetste Ann Detelder, voorzitter van het Steunpunt Korte Keten, haar inzichten. Er zijn veel kansen en uitdagingen, maar ook belemmeringen en grenzen.

Korte keten, korte keten, korte keten. De aandacht voor de rechtstreekse verkoop van producent aan consument was/is in coronatijden niet uit de media weg te slaan. Het lijkt wel of plots een nieuw en duurzaam verdienmodel werd ontdekt, dat uiteraard al zo oud is als de landbouwbedrijvigheid zelf. Want onze voorouders verkochten hun teelten aan huis. Anders is het niet. Maar de hernieuwde aandacht is goed nieuws voor wie al jaren onder meer via dit verdienmodel - naast de andere - het vele werk ook knap wordt vermarkt. Maar wat met de korte...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Vleesvee in Vlaanderen: meten is weten

Vleesvee De weegresultaten van zijn Belgisch witblauwe runderen zijn belangrijke bedrijfsgegevens voor veehouder Bruno Vanhaelemeesch uit Watervliet. “Rendabiliteit was tot aan de welgekomen prijsstijgingen van dit jaar lange tijd een grote uitdaging in het vleesvee. Wie de cijfertjes niet op orde heeft, haalt het niet”, vertelt hij.
Meer artikelen bekijken