Startpagina Actueel

Landbouworganisaties in overleg met ministers Demir en Crevits: een kantelmoment?

Eind vorige week hebben milieuminister Zuhal Demir (N-VA) en landbouwminister Hilde Crevits (CD&V), in aanwezigheid van andere prominenten, een werkbezoek gebracht aan twee landbouwbedrijven in de Vlaamse Ardennen. Dat gebeurde op uitnodiging van de landbouworganisaties, en ver buiten het oog van de camera’s.

Landbouwleven schreef al enkele keren dat het water tussen milieu- en omgevingsminister Zuhal Demir (N-VA), in tegenstelling tot de betere relatie met landbouwminister Hilde Crevits (CD&V), en de landbouworganisaties Boerenbond en ABS vertroebeld is. Ook vorige week hadden we daar in onze krant nog uitgebreid aandacht voor.

Heel actueel, want beide voorzitters (Hendrik Vandamme van ABS en Sonja De Becker van Boerenbond) hadden de voorbije weken in hun ledenbladen De Drietand en Boer&Tuinder...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Eindelijk heeft de aardappel zijn internationale dag

Aardappelen Dit jaar vieren we de eerste Internationale Aardappeldag. Deze knol, die overal gewaardeerd wordt, krijgt eindelijk zijn eigen dag, telkens op 30 mei. Dat is het resultaat van een werk van lange adem bij de Verenigde Naties, ingeleid door Peru, dat gesteund werd door België, onder impuls van minister van Landbouw David Clarinval (MR).
Meer artikelen bekijken