Startpagina Voor ons gezin

Gevulde aardappel met varkensgehakt en tomatensalsa

Gevulde aardappel, dat is makkelijk om klaar te maken en overheerlijk. Ga eens de Mexicaanse toer op en vul je aardappelen met gehakt, zure room en een frisse tomatensalsa. Je hebt wel bijna twee uur en half uur nodig om dit te bereiden voor vier personen.

Leestijd : 2 min

Wat heb je nodig?

250 g varkensgehakt

½ tl cayennepeper

2 el fijngehakte peterselie

2 el fijngehakte munt

8 ongeschilde aardappelen

olijfolie

25 g boter

½ tl gerookt paprikapoeder

100 g zure room

zout

Voor de tomatensalsa:

350 g gekleurde kerstomaten, gehalveerd

1 sjalot, fijngesnipperd

80 g bruine suiker

70 ml witte wijnazijn

½ tl paprikapoeder

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 200°C.

Prik de aardappelen rondom in met een vork, bestrijk ze met olie, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 1,5 uur in de oven.

Laat de aardappelen afkoelen, snijd ze in de lengte door en schep er het zachte kruim uit. Dit kan je eventueel bewaren voor een ander gerecht.

Breng ondertussen de kerstomaten met het sjalotje, de bruine suiker, witte wijnazijn en paprikapoeder aan de kook. Laat 30 minuten sudderen op een zacht vuur.

Smelt de boter met het gerookt paprikapoeder. Meng goed. Wentel de uitgeholde aardappelhelften door de boter. Leg ze met de snijkant naar boven op de bakplaat en zet 15 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Bak ondertussen het gehakt in een droge koekenpan rul. Kruid met het cayennepeper en zout en meng er de peterselie en munt onder.

Vul de aardappeltaco’s met de tomatensalsa en het gehakt. Schep er een lepeltje zure room op, kruid met wat peper en serveer meteen.

Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be.

Lekker van bij ons logo nieuw

Lees ook in Voor ons gezin

Meer artikelen bekijken