Startpagina Tuin

Prei: makkelijk in de moestuin, lekker in de keuken

Prei behoort tot de sterkste en makkelijkst te telen gewassen in de moestuin. Mits een goede planning is dit gewas omzeggens jaarrond beschikbaar. Je oogst het naar believen. Je kan het goed bewaren (koelkast of koele vochtige ruimte) of je vriest het in. Bovendien heeft prei uitstekende culinaire kwaliteiten: rauw in salades, in ovenschotels, in combinatie met vis of als smaakmaker in soep en stoofpotjes. Kortom, prei verdient een plaats in elke moestuin.

Nu de oogst in de moestuin begonnen is (denken we maar aan de vroege aardappelen, boontjes, worteltjes), komt er stilaan weer wat plaats vrij en kunnen we van start gaan met de teelt van latere gewassen zoals onder andere (winter)prei. Voor de liefhebber die op zoek gaat naar preiplantjes is het belangrijk om te weten of de gekochte plantjes wintervast zijn. Enkel dan kunnen de plantjes in de moestuin overwinteren

Wie zelf zijn plantjes opkweekt vanuit zaad, heeft keuze uit rassen van zomerprei (niet...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Pompoenen en courgettes in je moestuin

Tuin Als we het over pompoenen en courgettes hebben, kunnen we spreken over de ‘makkelijke moestuin’. Slechts weinig groentesoorten eisen zo weinig verzorging als de pompoen. Een voldoende hoge temperatuur, dus niet te vroeg starten met de teelt, en voldoende ruimte op een voedzame bodem, veel meer hebben we als tuinier niet nodig voor een geslaagde teelt. Na de oogst zijn ze niet alleen decoratief op het terras, maar ook heel veelzijdig in de keuken.
Meer artikelen bekijken