Startpagina Economie

Aantal mensen dat honger lijdt, neemt sterk toe

In 2019 leden circa 690 miljoen mensen honger, en dat zijn er 60 miljoen meer dan 5 jaar terug. De coronacrisis kan nog eens 130 miljoen ‘over de rand’ duwen. Dat meldt de FAO in een jaarlijks rapport. Hogere kosten voor voedsel betekenen ook dat miljarden mensen zich geen gezond en voedzaam dieet kunnen veroorloven.

De FAO geeft toe dat updates over China en andere landen met een grote bevolking hebben geleid tot de conclusie dat het aantal mensen dat honger lijdt lager ligt dan eerder gedacht. Toch is de trend volgens de organisatie zorgwekkend. Na decennialang te zijn gedaald, is de chronische honger sinds 2014 weer stijgende. Een tegenvaller, want het officiële doel is dat de honger in 2030 gedaald is tot nul. Overigens wordt onder honger iemand verstaan die fysieke klachten of beperkingen door tekort aan voedsel ondervindt....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Nat voorjaar heeft impact op melkproductie

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 7 mei met ons zowel de financiële situatie in de wereld als de internationale zuivelmarkten. Net zoals hier, spelen in heel wat andere regio’s de slechte weersomstandigheden parten bij de melkproductie. In de VS heeft men dan weer te maken met onrustwekkende vogelgriep in de veestapel.
Meer artikelen bekijken