Startpagina Economie

Handelsbeleid hoog op de agenda van EU-voorzitter Duitsland

Duitsland wil zich als voorzitter van de Raad van de EU vooral profileren met het handelsdossier. Ze wil komaf maken met wat ze oneerlijke Chinese concurrentie noemt en de Amerikaanse strafheffingen op landbouwproducten. Daarnaast moet nog voor het einde van het jaar een handelsdeal met Mercosur worden gevalideerd door de lidstaten. Daarnaast ziet Duitsland graag een grote hervorming van de WTO.

Duitsland heeft in juni het roulerend voorzitterschap van de EU overgenomen van Kroatië, en mag dus de agenda bepalen. Mercosur is een Zuid-Amerikaans handelsblok van vooral grote agro-exporteurs als Brazilië, Argentinië en Uruguay. Juist omdat het grote aanvallende belang van deze landen een toenemende export van landbouwproducten naar de EU is, zijn diverse lidstaten kritisch of openlijk tegen een handelsdeal. Wallonië heeft alvast belooft een dergelijk akkoord te torpederen.

Het EU-handelsbeleid...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken