Startpagina Vleesvee

Boeren lanceren nieuw concept voor biovlees

Een kleine groep biologische vleesveehouders uit de provincie Luxemburg heeft een coöperatie opgericht voor de afzet van hun vlees: Sainbiooz. Met eerlijk en lokaal vlees hopen de boeren meer geld te verdienen. De producten liggen in de supermarktketen Okay, terwijl wordt gesproken met slagers en anders supermarkten.

Het is een beetje als het kleine Gallische dorp in Asterix & Obelix. In een wereld waarin de grootwarenhuizen en voedingsconcerns steeds groter worden richten 5 veehouders en een bevriende partij een eigen coöperatie voor de afzet van vlees op. De landbouwers houden de rassen Limousine, Blonde d’Aquitaine, Parthenaise, Rouges des Prés en Charolais. Het leveren dus een beperkt maar wel zeer divers aanbod. “Kwaliteit gaat zeker boven kwantiteit”, zegt woordvoerder Cynthia Neuprez. “Mooie producten van mooie bedrijven. Het vlees hoeft...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

DGZ: "Tijd voor kordate acties om een IBR-vrije status te bekomen"

Overdraagbare ziekten Dankzij de specifieke en striktere maatregelen die de overheid neemt in het kader van IBR, is de nieuwe deadline voor een IBR-vrije status voor België in 2030 wel haalbaar, zegt Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ). “Zolang er positieve dieren aanwezig blijven bij handelaars, afmestbedrijven, waar dan ook, en deze dragers zich naar andere bedrijven kunnen bewegen zonder dat ze traceerbaar zijn, is het dweilen met de kraan open.”
Meer artikelen bekijken