Startpagina Veeteelt

Virtueel toeren tussen insecten

De coronaperikelen laten nog steeds niet toe om het praktijkcentrum insectenkweek te bezoeken. Inagro organiseert daarom op 7 augustus een virtuele rondleiding. Laat je alvast inspireren door de recente handleidingen over de kweek van meelwormen en zwarte soldatenvlieglarven.

Leestijd : 2 min

Inagro trekt reeds meerdere jaren de kaart van het onderzoek naar professionele insectenkweek. Uit ervaring en onderzoek blijkt dat de mogelijkheden met deze kleine organismen eindeloos zijn en bijgevolg ook een grote meerwaarde kunnen betekenen in de primaire sector.

Virtueel bezoek

In ‘gewone’ omstandigheden organiseert het onderzoekscentrum maandelijks een bezoek aan de onderzoeksruimtes en kweekcellen van het praktijkcentrum insectenkweek. Door de coronamaatregelen werden deze fysieke rondleidingengeschrapt.

Maar er is een alternatief! Tijdens een webinar op vrijdag 7 augustus nemen de onderzoekers je graag mee op virtuele rondleiding in het praktijkcentrum insectenkweek. De medewerkers van de insectenafdeling tonen een video als rondleiding in de verschillende kweekcellen. Ze geven ook uitleg bij de insectensoorten en het kweekproces. Je kan nadien vragen stellen over (de automatisatie van) insectenkweek.

De virtuele rondleiding start om 13 u stipt. Inschrijven is noodzakelijk en kan via de link.

Handleidingen en videolessen

Het Inagro-team insectenkweek maakte dit voorjaar trouwens 2 handleidingen met professioneel kweekadvies. Veel startende insectenkwekers gaan immers aan de slag op basis van informatie die ze online bij elkaar sprokkelen. Ze ontwikkelen zo met vallen en opstaan een eigen kweekmethode. Om een moeilijke start te vermijden, doorliep Inagro het proces van elke startende kweker.

De ervaringen worden in 2 bevattelijke kweekhandleidingen gebundeld. De kweek van meelwormen en zwarte soldatenvlieglarven wordt stap voor stap in toegelicht.

Inagro bracht recent 2 handleidingen uit omtrent insectenkweek.
Inagro bracht recent 2 handleidingen uit omtrent insectenkweek. - Foto: Inagro

In de bijhorende videolessen krijg je extra toelichting en visuele ondersteuning. Je vindt ze in de afspeellijst ‘dier’ op het Inagro-YouTube-kanaal.

Anne Vandenbosch

Lees ook in Veeteelt

Meer artikelen bekijken