Startpagina PotatoEurope

PotatoEurope 2021 in september in Wageningen University & Research in Lelystad

Wageningen University & Research en DLG Benelux hebben een contract getekend voor het houden van PotatoEurope 2021 op de locatie van Wageningen Plant Research in Lelystad.

Leestijd : 2 min

Na PotatoEurope meerdere keren te hebben georganiseerd in Emmeloord, verhuist het evenement in 2021 naar Lelystad. De faciliteiten van Wageningen University & Research in Lelystad stellen de organisatoren in staat om goed om te kunnen gaan met alle type weersomstandigheden gelet op het feit dat PotatoEurope grotendeels een buitenevenement is.

In Lelystad

Deze nieuwe locatie voor PotatoEurope in Flevoland ligt in het hart van één van Nederlands belangrijkste aardappelteelt regio’s op slechts 60 kilometer van Amsterdam en een paar minuten vanaf de snelweg A6.

In Lelystad is de hoofdlocatie gevestigd van de business unit ‘Open Teelten’ van Wageningen University & Research. De experts van de business unit 'Open Teelten' leveren een bijdrage aan de innovatie- en kennisontwikkeling in de sectoren akkerbouw, groene ruimte, vollegrondsgroente, bomen en fruit, zowel nationaal als internationaal. In totaal beslaat de oppervlakte van Wageningen University & Research in Lelystad meer dan 700 hectare.

20 ha aangelegd voor internationale contacten

PotatoEurope is een internationaal evenement dat exclusief is gewijd aan de gehele aardappelketen. Het evenement vindt elk jaar plaats in een van de 4 partnerlanden van het evenement: Duitsland, België, Frankrijk en Nederland.

Voor PotatoEurope 2021 is er een gebied van 20 hectare gereserveerd hetgeen de organisatoren in staat stelt om uitgebreide rooidemonstraties te organiseren, proefvelden aan te leggen voor gewasbescherming, meststoffen, groenbemesting en natuurlijk het tentoonstellingsgedeelte zelf. Tijdens PotatoEurope zal er een uitgebreid conferentieprogramma georganiseerd worden dat parallel loopt aan het evenement.

Praktisch

PotatoEurope 2021 vindt plaats bij Wageningen Plant Research in Lelystad op 1 en 2 september en zal in 2 dagen meer dan 250 exposanten en 16.000 bezoekers vanuit de hele wereld verwelkomen.

Meer informatie voor exposanten en bezoekers, die overwegen het evenement bij te wonen, is binnenkort beschikbaar op: http://www.potatoeurope.nl

Lees ook in PotatoEurope

Aardappelteler René Mesken (NL): Vrijwel niemand gaat het redden om alles voor 1 oktober in de bewaarloods te hebben

PotatoEurope Als een echte Fries durft de Nederlandse akkerbouwer René Mesken van gebaande paden af te gaan. Hij verkocht 30 ha akkerbouwgrond om volledig zonder bankfinanciering te kunnen werken. De belangrijkste reden daarvoor is meer ‘vrijheid te kunnen voelen’. Een ander punt waarop hij afwijkt van de standaard, is dat hij vrijwel niets meer op contract doet wat zijn akkerbouwproducten betreft.
Meer artikelen bekijken