Startpagina Voor ons gezin

Ministrudel met kersen en platte kaas

Ga eens voor een zomerse versie van je geliefde appelstrudel met heerlijke Belgische kersen en platte kaas. Je hebt 50 minuten nodig om er vier personen van te kunnen laten smullen.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

400 g verse kersen

80 g suiker

1 el maiszetmeel

1/2 citroen

8 ronde vellen brickdeeg

2 el boter

250 g volle platte kaas

40 g suiker

1 vanillestokje

2 eetlepels amandelschilfers

Hoe ga je te werk?

Ontpit de kersen en snijd in 2.

Doe de kersen, 80 g suiker en het sap van 1/2 citroen in een steelpannetje. Breng aan de kook en laat 3 minuten zachtjes koken. Los het maiszetmeel op in 2 eetlepels water en voeg toe aan het pannetje. Laat nog 1 minuut meekoken, zet van het vuur en laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd het vanillestokje open en schraap met een mes de zaadjes er uit. Meng de platte kaas met de inhoud van 1 vanillestokje en 40 g suiker.

Smelt de boter. Wrijf een vel brickdeeg in met wat boter en leg hierop nog een vel. Besmeer het bovenste vel met de platte kaas tot 4 cm van de randen. Beleg met 2 eetlepels kersen.

Vouw de rand van de boven – en onderkant naar binnen en rol dan op van rechts naar links. Besmeer met gesmolten boter en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

Maak zo in totaal 4 rolletjes.

Plaats de bakplaat onmiddellijk in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 15-18 minuten.

Serveer meteen met een beetje bloemsuiker.

Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be.

Lekker van bij ons logo nieuw

Lees ook in Voor ons gezin

Meer artikelen bekijken