Startpagina Actueel

Danone maakt in Rotselaar plantaardige versie van Actimel

De eerste plantaardige versie van Actimel, gemaakt in Rotselaar, is beschikbaar. Het bekende kleine flesje, dat in 1994 uitgevonden werd in België door Franse onderzoeksteams, speelt een centrale rol in een belangrijke vernieuwing van de Danone-groep.

Leestijd : 1 min

Het product op basis van amandel en havermout is beschikbaar in twee smaken: original en mango-passievrucht. Door het assortiment plantaardige producten uit te breiden wil Danone vooral meer keuze bieden aan de consument. Meer en meer Belgen kiezen namelijk voor een flexitarisch dieet, dat meer plantaardige producten en zuivelproducten bevat.

Het nieuwste product van Danone wordt geproduceerd in Vlaams-Brabant op een ecologisch verantwoorde manier. Door een waterzuiveringsstation te installeren heeft de Belgische fabriek haar waterverbruik met 500 miljoen liter per jaar verminderd.

Danone

Lees ook in Actueel

EHD vastgesteld in Frankrijk

Veeteelt De epizoötische hemorragische ziekte (EHD) is vastgesteld in Frankrijk. “DGZ Vlaanderen is op de hoogte van de dreiging van de ziekte bij runderen en is alert voor de verspreiding ervan”, zegt Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns.
Meer artikelen bekijken