Startpagina Melkvee

Jo De Clercq en Stefanie De Roo: ‘We doen onze stiel met veel toewijding, maar er is meer dan werken’

Voor wie een onderscheiding wint, is de gelukzalige eer zoveel belangrijker dan het geldgewin. “Die award was de kers op onze taart. En een bevestiging dat we goed bezig zijn.” Aan een muur op een van de stallen van Jo De Clercq en Stefanie De Roo hangt de DGZ-Award voor Bioveiligheid. “Wat we dagelijks doen is onze bedrijfsfilosofie: proper, gezond en veilig werken.” Maar er is meer. “We werken graag en veel, maar naast hard werken moet je ook leven.”

Wat geldt voor elke landbouwtak is ook van toepassing op de melkveehouderij: de voortdurende zoektocht naar het economisch optimum en dat daarna zo lang mogelijk proberen vast te houden. In het landelijke Poesele - op de grensscheiding van Oost- en West-Vlaanderen - werken Jo De Clercq (39) en Stefanie De Roo (33) van 5 uur ‘s morgens tot 20 uur ‘s avonds. Dag in, dag uit.

Jo De Clercq is enige zoon op het ouderlijk bedrijf. Stefanie groeide wat verderop in een landbouwersgezin op. “Ik hou van...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

DGZ: "Tijd voor kordate acties om een IBR-vrije status te bekomen"

Overdraagbare ziekten Dankzij de specifieke en striktere maatregelen die de overheid neemt in het kader van IBR, is de nieuwe deadline voor een IBR-vrije status voor België in 2030 wel haalbaar, zegt Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ). “Zolang er positieve dieren aanwezig blijven bij handelaars, afmestbedrijven, waar dan ook, en deze dragers zich naar andere bedrijven kunnen bewegen zonder dat ze traceerbaar zijn, is het dweilen met de kraan open.”
Meer artikelen bekijken