Startpagina Voor ons gezin

Gegrilde steak met romescosaus met gepofte krieltjes

Gegrilde steak mag niet ontbreken op een heerlijke BBQ-avond. Serveer met een fris maar pittig sausje van paprika. De gepofte krieltjes maken dit hoofdgerecht helemaal af. Je hebt 45 minuten nodig om het aan 4 personen te kunnen voorschotelen.

Leestijd : 2 min

Wat heb je nodig?

4 steaks

700 g krieltjes

enkele takjes rozemarijn

enkele takjes tijm

blaadje laurier

½ citroen

80 g veldsla

2 tl komijnpoeder

2 tl gedroogde oregano

handvol verse oregano

olijfolie

peper en grof zeezout

Romescosaus

2 zoete puntpaprika’s

1 rode chilipeper

2 teentjes knoflook

2 tl zoet paprikapoeder

80 g amandelen, geroosterd

2 el rode wijnazijn

Hoe ga je te werk?

Maak de krieltjes:

Kook de krieltjes 5 minuten in licht gezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.

Leg ze op een stuk aluminiumfolie, bedruppel met olijfolie en bestrooi met zout. Leg er de rozemarijn, tijm, laurier en de halve citroen bij en vouw het folie goed dicht. Leg het pakketje op het barbecuerooster en laat 20 minuten garen.

Maak de romescosaus:

Leg de puntpaprika’s en de chilipeper op het barbecuerooster en blaker het vel zwart. Laat afkoelen en verwijder het vel.

Doe alles in een blender, voeg de look, amandelen, azijn en paprikapoeder toe en mix fijn. Voeg beetje bij beetje wat olijfolie toe en mix tot een smeuïge saus. Kruid met peper en zout.

Maak het vlees:

Kruid de steaks met het komijnpoeder, oregano, peper en zout. Besmeer met olijfolie en gril ze 3 minuten langs elke kant op de barbecue.

Laat ze daarna 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Bestrooi met de verse oregano.

Afwerken:

Serveer de steaks met de romescosaus, de gepofte krieltjes en de veldsla.

Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be.

Lekker van bij ons logo nieuw

Lees ook in Voor ons gezin

Meer artikelen bekijken