Startpagina Groenten

Hygiëne Risico Evaluatie moet tomatenvirussen counteren

DCM heeft in samenwerking met zijn onderzoekscentrum Scientia Terrae, het Proefstation voor de Groenteteelt (PSKW) en het Proefcentrum Hoogstraten (PCH) de Hygiëne Risico Evaluatie (HRE) ontwikkeld, om mechanisch overdraagbare tomatenvirussen het hoofd te bieden.

De Hygiëne Risico Evaluatie laat toe bedrijfsspecifieke hygiëne-pijnpunten te benoemen, inclusief het testen van oppervlakten of deze vrij zijn van plantenvirussen. Hygiëne, zowel tijdens de teelt als de teeltwissel, is op dit moment meer dan ooit dé sleutel tot succes.

Tomatentelers houden hun hart vast voor het nieuwe Tomato Brown Rugose Fruit Virus (ToBRFV). Voor dit mechanisch overdraagbaar virus is momenteel geen preventief noch curatief middel op de markt. Telers worden daarom sterk...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Groenten

Meer artikelen bekijken