Startpagina Economie

Champagne-oogst nooit zo vroeg gestart en derde jaar op rij van hoge kwaliteit

In de Champagnestreek in het noorden van Frankrijk is de oogst van de druiven voor de schuimwijn al op 17 augustus begonnen. Hij gaat daardoor de geschiedenis in als de vroegste oogst ooit in de Champagnestreek. Het blijkt ook voor het derde opeenvolgende jaar een kwalitatief goede oogst. Dat heeft het Bureau du Champagne Benelux maandag bekendgemaakt.

Net als in 2018 en 2019 hebben de weersomstandigheden een oogst van erg hoge kwaliteit voortgebracht, en dat is één van de basisvoorwaarden voor een goede wijn. Het jaar 2020 onderscheidt zich daarnaast door de veiligheidsmaatregelen als gevolg van de COVID-19-epidemie, die moesten worden ingevoerd voor de 120.000 seizoenarbeiders die in wijngaarden of perscentra werden ingezet. Het begin van het jaar werd gekenmerkt door heel veel regen met de natste februarimaand ooit. Midden maart nestelden hitte en droogte zich in de regio en waren...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Nat voorjaar heeft impact op melkproductie

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 7 mei met ons zowel de financiële situatie in de wereld als de internationale zuivelmarkten. Net zoals hier, spelen in heel wat andere regio’s de slechte weersomstandigheden parten bij de melkproductie. In de VS heeft men dan weer te maken met onrustwekkende vogelgriep in de veestapel.
Meer artikelen bekijken