Thaise kippengehaktballetjes met groentenoedels

Thaise kippengehaktballetjes met groentenoedels

Ingrediënten

Voor de balletjes:

150 g Nazareth light kaas

450 g kippengehakt

1 ei

80 g paneermeel

2 kl groene currypasta

1 el vissaus

2 el gehakte verse koriander

olijfolie

Voor de groentenoodles:

2 kleine courgettes

3 dikke wortels

2 rode puntpaprika’s

5 lente-uien

2 teentjes knoflook

5 cm verse gember

½ rode chilipeper

5 takjes verse koriander

2-3 el sojasaus

1 el appelazijn

1 el honing

1 el sesamolie

olijfolie

Recept

Maak de balletjes

Snijd de Nazareth-kaas in fijne blokjes.Meng het kipgehakt met het ei, paneermeel, groene currypasta, vissaus, gehakte korianderblaadjes en de blokjes Nazareth. Meng goed en maak balletjes van ongeveer 5 cm.

Plaats in de koelkast.

Maak de noodles:

Schil de wortelen. Maak heel fijne reepjes van de courgette en wortel met een spiraliser of dunschiller.

Snijd met een mes heel fijne lange reepjes van de puntpaprika’s en de lente-uien.Rasp de gember fijn. Pel en plet de knoflook. Ontpit de rode chilipeper en hak fijn.

Afwerken:

Verhit een scheut olijfolie in een grote steelpan en bak de balletjes goudbruin. Verhit nu een scheut olijfolie in een wokpan, voeg alle noedels toe met de knoflook, gember, chilipeper, sojasaus, appelazijn, honing en sesamolie. Wok op een hoog vuur gedurende 3 minuten.

Serveer de pittige noedels van groenten met de balletjes. Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be.

Meest recent

Meest recent