Startpagina Edito

Edito: Aandacht en moed gevraagd

Persoonlijk heb ik het niet zo op aandachtsvragers. Komt het door mijn introverte persoonlijkheid en het feit dat ikzelf niet graag in de belangstelling sta, of komt het door misplaatste aandachtsvragers tijdens de puberteitsperiode... Ik weet het niet, maar herzie alvast mijn mening. Afgelopen zondagnamiddag zag ik landbouwers volkomen terecht aandacht vragen.

In Vlaams-Brabant, en ongetwijfeld ook in onze andere provincies, ondervindt de land- en tuinbouw een enorme druk uit van natuur op hun gronden. De druk is zodanig hoog dat de bestaanszekerheid van bedrijven ernstig in het gedrang komt.

De aanwezigheid van minister van Natuur, Zuhal Demir, werd door een tiental boeren aangegrepen om de penibele situatie van de landbouw aan te kaarten. Net hier heb ik sympathie voor. De wijze waarop de boeren het deden, maakt mijn waardering des te groter. Ze deden...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken