Startpagina Granen

Weinig mycotoxines in granen door droge zomer

Onderzoek wijst uit dat ook dit jaar het mycotoxinegehalte in granen laag ligt. Dat was ook de voorbije jaren zo. Een van de redenen is de droge zomer. Slechts in 11,4 % van de stalen werd in 2020 minstens 1 mycotoxine ontdekt. Dat percentage is nog lager dan in 2019 en 2018.

BFA (Belgian Feed Association), de beroepsvereniging van kern- en diervoederfabrikanten in ons land, Fegra (de Federatie van de Graanhandel) en KVBM (de Koninklijke Vereniging der Belgische Maalders) verzamelden in 2020 in totaal 470 stalen van tarwe, gerst, rogge, haver, tricale en spelt.

Meestal voor de oogst

De organisatie voerde alweer voor de 12de keer een monitoring uit naar de aanwezigheid van mycotoxinen in...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Granen

Europees brood en graanproducten bevatten te hoge concentraties van chemische stof

Granen Europese en vooral Belgische broden en graanproducten bevatten hoge concentraties van de chemische stof trifluorazijnzuur (TFA). Dat blijkt uit een steekproef van Bond Beter Leefmilieu (BBL) en PAN Europe, dat 66 graanproducten uit 16 Europese landen onder de loep nam. Drie van de vier Belgische geteste graanproducten staan in de top 10 van zwaarst besmette stalen uit de steekproef.
Meer artikelen bekijken