Kippensoep met peterseliepesto

Kippensoep met peterseliepesto

Ingrediënten

4 kippenbouten

1,5 l groentebouillon

2 stengels prei

2 wortelen

300 g witte bonen

4 sneetjes volkorenbrood

handvol krulpeterselie

30 g walnoten

1 teentje knoflook

2 el citroensap

olijfolie

peper

Recept

Was de prei en snijd in ringen en de wortelen in plakjes.

Bak ze samen kort in wat olijfolie. Voeg de kippenbouten toe en schenk er de bouillon bij. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat op een zacht vuur 45 minuten sudderen.

Haal de kippenbouten uit de bouillon en pluk het vlees van het bot. Spoel de witte bonen onder koud stromend water en laat uitlekken.

Doe het vlees, samen met de witte bonen terug in de bouillon en laat nog even goed doorwarmen.

Maak de pesto

Doe de peterselie, samen met de walnoten, gepelde look, het citroensap en een scheutje olijfolie in een blender en mix glad. Kruid met peper.

Schenk de soep in kommen en werk af met een lepel pesto.

Serveer met het brood.

Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be.

Meest recent

Meest recent