Startpagina Vleesvee

Hereford-runderen op de Paependaalhoeve: zacht karakter, puur natuur en mals vlees

Hereford: het is in ons land een minder bekend vleesveeras, maar het heeft volgens kwekers en fokkers uitstekende kwaliteiten: zacht van karakter, gras- en natuurweides zijn hun ideale habitat én ze bieden hoogwaardig en smaakvol vlees. Filip Huybrechts en Jessica Pauwels van de Paependaalhoeve in Boutersem weten er alles van. “Dichter bij de puurheid van de natuur kom je niet.”

Net naast het op -en afrittencomplex van Boutersem op de E40, tussen Leuven en Tienen, baatten Filip Huybrechts (53) en Jessica Pauwels (37) samen een landbouwbedrijf uit: 100 ha akkerbouw wordt gecombineerd met het kweken van vleesvee van het ras hereford, goed voor 160 stuks vleesvee.

Van melk naar vlees

En dat is opmerkelijk. Jessica heeft geen afkomst in de landbouw, de wieg van Filip Huybrechts stond enkele...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

WeComV positief over mestballen voor vleeskalveren

Stikstof Het WeComV adviseert om kalverhouders toestemming te geven om drijvende ballen in de mest te gebruiken om de ammoniakuitstoot op hun bedrijf te verlagen. Dat is welkom nieuws, nu de deadlines van het stikstofdecreet naderen.
Meer artikelen bekijken