Startpagina Edito

Edito: betrek landbouw bij dierenwelzijnsbeleid

Vlaams minister Ben Weyts presenteerde onlangs een lessenpakket voor scholen over dierenwelzijn. Weyts schrijft ook driftig aan een Codex dierenwelzijn. Daarbij lijkt de N-VA-minister zich weinig aan te trekken van de boerenorganisaties. Sterker, hij lijkt er uit principe niet mee te willen spreken, en dat is onterecht.

Dierenwelzijn is voor veel burgers een steeds belangrijker thema. Het denken over dieren is door de decennia heen dan ook sterk veranderd. De grootste groep mensen in onze maatschappij waren tot voor relatief kort vooral bezig met zichzelf te handhaven. Dieren werden gezien als gereedschap om te overleven. De dieren leverden vlees, melk, leer en wol, maar ook spierkracht voor het werk in het veld.

Een nagedachte waren dieren nooit. Duizenden jaren lang was bijna iedereen boer en een boer wist ook...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken