Startpagina Granen

Belangrijke aantasting bladluis op granen

Het Landbouwcentrum Granen Vlaanderen meldt in zijn graanbericht dat de aantasting bladluis op een vergelijkbaar niveau blijft. Op veel plaatsen is de druk hoog.

Leestijd : 1 min

De lagere minimumtemperaturen zullen maar van korte duur zijn. Op het einde van de week nemen zowel de maximum- als minimumtemperaturen opnieuw toe. De bladluizen kunnen zich nog verder verspreiden en de druk zou nog kunnen toenemen. Een algemene behandeling wordt daarom nog niet aangeraden, behalve bij deze percelen waar de behandelingsdrempel overschreden is. De toestand moet dus op perceelsniveau geëvalueerd worden. De bedoeling is immers de teelt te beschermen tot het einde van de bladluisvluchten.

Lees ook in Granen

Impact hagelbuien en uitbreiding bladziektes bij wintertarwe

Granen Het Landbouwcentrum Granen gaf woensdag 24 april een overzicht van de toestand van wintergranen op hun waarnemingspercelen tijdens de eerste helft van deze week. Zo wordt er meer dan enkel bladziekten waargenomen: lokaal werd de impact van enkele hagelbuien duidelijk. Op vlak van ziekteaantasting breidden bladseptoria en bruine roest afgelopen week verder uit en ook gele roest breidde lokaal uit.
Meer artikelen bekijken