Startpagina Groenten

Sanac wederverkoper van De Groot en Slot voor uienzaad

De Groot en Slot heeft het dealernetwerk in ons land uitgebreid en een overeenkomst gesloten met Sanac over de verkoop van uienzaden voor de gangbare teelt in België. “De samenwerking beantwoordt aan de vele uitdagingen in de groeiende uienteelt”, zegt Jaap Jonker van De Groot en Slot.

Leestijd : 2 min

Eind juli heeft De Groot en Slot bekendgemaakt dat de verkooptaken voor uienzaden en plantuien voor de gangbare teelt in België per 1 september 2020 zijn overgenomen van Bejo Zaden Belgium. De verkoop van het biologische uienzaad blijft door Bejo Zaden Belgium uitgevoerd worden, evenals de verkoop van biologische plantuien.

“De Groot en Slot verkoopt van oudsher de zaden altijd via wederverkopers en was op zoek naar een goede partij binnen België. Hierbij zijn zij uitgekomen bij Sanac: beide bedrijven hebben een filosofie die op elkaar aansluit”, zegt Jaap Jonker van De Groot en Slot.

Door samenwerking teelt naar nog hoger niveau tillen

Sanac is een bedrijf met heel veel teeltexpertise in de uienteelt en heeft een toegevoegde waarde voor de telers door professionele teeltbegeleiders en productspecialisten die hen bij kunnen staan om het rendement te optimaliseren.

“De leidinggevende toeleverancier voor de land- en tuinbouw in België en Noord-Frankrijk heeft oog voor bodem, afzetstrategie en het juiste assortiment dat hiermee het beste past bij de desbetreffende teler. De Groot en Slot gaat ook voor gericht advies met uienzaadrassen die aansluiten bij de teler en zijn strategie. Door deze samenwerking verwachten de twee bedrijven de uienteelt in België naar een nog hoger niveau te kunnen tillen.”

Uitdagingen in groeiende uienteelt alsmaar groter

De uienteelt neemt elk jaar toe en de uitdagingen worden steeds groter. “Doordat De Groot en Slot al meer dan 65 jaar ervaring heeft in het ontwikkelen en produceren van uien, sjalotten en plantuien en samen met partner Bejo wereldmarktleider in uienzaad is, verwachten zij mee te kunnen groeien met de markt en de telers. De wens van De Groot en Slot en Sanac is om de kennis met elkaar te delen die bij beide bedrijven aanwezig is.”

De officiële samenwerking tussen De Groot en Slot en Sanac is gestart per 26 oktober 2020. De teeltadviseurs van Sanac zijn goed op de hoogte van het assortiment uienzaadrassen van Bejo/De Groot en Slot, die Sanac vanaf nu ook kan aanbieden. Voor adviezen kunnen telers altijd contact opnemen met een van de adviseurs van Sanac of De Groot en Slot.

LV-De Groot en Slot

Lees ook in Groenten

Innoverend onderzoek in monitoringstechnologieën bij Inagro

Groenten Al meer dan 20 jaar stuurt Inagro waarnemings- en waarschuwingsberichten voor verschilende openluchtteelten zoals (biologische) prei, kolen en witloof. Dankzij onderzoek naar nieuwe monitoringstechnologieën kan Inagro voortaan nog nauwkeuriger insecten tellen en de verkregen data sneller verwerken.
Meer artikelen bekijken