Startpagina Actueel

Na twee maanden daling zijn de land- en tuinbouwprijzen in september weer gestegen

Na twee maanden van daling is het land- en tuinbouwindexcijfer in september met 7,1% gestegen. Dat blijkt uit de analyse van de cijfers door StatBel. Vooral de prijs van bloemkool steeg sterk in september.

Leestijd : 1 min

De verbetering van het tuinbouwindexcijfer werd meer bepaald gedreven door de stijging van de prijzen voor bloemkool en prei, met respectievelijk 27,4% en 10,4%.

Wat fruit betreft wordt er daarentegen een daling voor appelen en peren waargenomen. Voor appelen ligt het niveau van het indexcijfer van september echter boven het niveau van het vorige seizoen: +60,24 punten.

Voor dieren moet tot slot worden opgemerkt dat runderen en pluimvee stabiel blijven maar dat de prijs van varkens zijn laagste niveau van het jaar 2020 heeft bereikt.

LV-Statbel

Lees ook in Actueel

PAS-reeks (13): Ammoniakemissiereductie op varkensbedrijven

Milieu In dit dertiende artikel van de PAS-reeks geeft het Agentschap Landbouw en Zeevisserij een overzicht van de maatregelen die in de varkenshouderij kunnen ingezet worden om de beoogde reductiedoelstellingen te realiseren. Daarnaast worden een aantal aandachtspunten meegegeven.
Meer artikelen bekijken