1 miljoen strategische transformatiesteun voor vleesverwerker Van Bogaert uit Temse

Van Bogaert is actief in het uitbenen en versnijden van varkenshammen en varkensschouders.
Van Bogaert is actief in het uitbenen en versnijden van varkenshammen en varkensschouders. - Foto: Vleesvanbogaert.be

Van Bogaert is actief in het uitbenen en versnijden van varkenshammen en varkensschouders. “Het transformatieproces omvat de opstart van een in-house ontwikkeld productieproces dat het mogelijk maakt om de verwerking van vlees op de meest efficiënte, flexibele, duurzame en kwaliteitsvolle manier uit te voeren, met focus op digitalisering, automatisering en robotisering”, staat te lezen in de beslissing.

Gesticht in 1974 in Antwerpen

Frans Van Bogaert richtte in 1974 in Antwerpen Van Bogaert op met als activiteit het verwerken van varkensvlees. De vestiging verhuisde uiteindelijk in 1978 naar Temse waar ze tot op de dag van vandaag in gebruik is. Toen Jan Van Bogaert in 1991 samen met echtgenote Kristien het roer overnam, werd de focus gelegd op het uitbenen en versnijden van hammen en buiken op maat van de klant.

23 jaar later, in 2012, besloot ook zoon Olivier na het afwerken van zijn studies Industrieel Ingenieur in de zaak te stappen waardoor het bedrijf aan zijn 3de generatie toe is.

“Elke week wordt er een 140 ton aan hammen en buiken uitgebeend en versneden naar wens van de klant. Elk product dat het bedrijf binnen komt wordt stuk voor stuk gecontroleerd en geselecteerd door ons vakkundig personeel volgens verscheidene criteria”, staat op hun website te lezen. De strategische transformatiesteun van 1 miljoen komt bovenop het grote bedrag dat het bedrijf zelf investeert in de omschakeling.

Lieven Vancoillie

Meest recent

Meest recent