Nederlandse boeren protesteren in Den Haag

De Nederlandse boeren protesteren al maanden tegen de strenge maatregelen die door de overheid wordt opgelegd.
De Nederlandse boeren protesteren al maanden tegen de strenge maatregelen die door de overheid wordt opgelegd. - Foto: Twitter

De boeren hadden aan hun tractoren borden hangen met teksten als "Don't fuck the farmer" en "wij zijn ongewenst". Ook hebben sommige boeren een omgekeerde Nederlandse vlag aan het voertuig hangen, als teken van protest.

Het protest, dat georganiseerd werd door Farmers Defence Force, vond plaats op de Koekamp, niet ver van het station Den Haag Centraal. Enkele boeren mochten ook naar het gebouw van het kabinet van de Koning, bij de Hofvijver. Ze boden een brandbrief aan, waarin ze koning Willem-Alexander vragen om hulp tegen de stikstofregels.

Maatregelen te streng voor boeren

Vanuit het centrum van Den Haag reden de boeren vervolgens langs Huis ten Bosch, de woning van de koning. Daarna gaan ze naar Leidschendam voor het volgende deel van het protest. Dat is bij het kantoor van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, de koepelorganisatie van de Nederlandse supermarkten.

De actievoerders vrezen dat de maatregelen van de Nederlandse regering te streng zijn voor de kleinere landbouwbedrijven. "De kosten voor de kleinere boerderijen zijn veel te hoog. Alleen grote boeren overleven, terwijl men juist geen megastallen wil", zegt de melkveehouder Frans van Kalmthout, een van de deelnemers aan het protest. Twee mensen zijn dinsdag opgepakt bij het protest. Het is niet duidelijk waarom ze gearresteerd werden. De politie komt aan het einde van de dag met een overzicht van het verloop van de demonstratie.

Belga

Meest recent

Meest recent